Eco uitvaart / Groene uitvaart

Eco Uitvaarten

Wilt u een uitvaart die ons milieu zo min mogelijk belast? Daar hebben wij vele mogelijkheden voor. Hieronder vindt u een aantal van deze mogelijkheden.

Eco kist

Kies bewust

Voor steeds meer mensen is duurzaamheid een belangrijk thema. Bij een begrafenis of crematie zijn allerlei groene mogelijkheden.

Eco kist

Milieubewust kist

Gemaakt van gekantrechte planken van massief Douglashout met schorsrand. Er wordt geen enkele schroef gebruikt, maar uitsluitend houten pinnen. De kist heeft geen klassieke handgrepen. De uitvaartkist kan gedragen worden door middel van draagstokken.

Bio Sac 200

Sinds kort bestaat er een nieuwe natuurlijke manier van opbaren: biologische zakjes die worden aangebracht op de buik van een overledene.

Natuurbegraafplaats

Op een natuurbegraafplaats krijgt de natuur alle ruimte om zich te ontwikkelen. Met een plek op een natuurbegraafplaats bent u verzekerd van eeuwige grafrust. Zo komen uw nabestaanden later niet voor lastige beslissingen te staan over uw natuurgraf.

Loopkoets

Loopkoets

Met een loopkoets wordt de laatste wandeling in de buitenlucht bijzonder. Samen begeleidt u uw geliefde naar zijn of haar laatste rustplaats.

Kleding

U kunt er voor kiezen om biologisch textiel te dragen. Bij de productie hiervan wordt er geprobeerd om zoveel mogelijk dier-, mens-, en milieuvriendelijk te werken. Zo is bij biologisch textiel de natuurlijke kringloop gewaarborgd. Bovendien wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden waar we u graag in adviseren.